Jadłospis

Jadłospis 18.11 – 22.11

Poniedziałek
Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami 250ml
Pierogi z mięsem lub z mięsem i kapustą 250g, jabłko
Kompot truskawkowy 200ml
723,25kcal
Alergeny /gluten, białko jaj, białko mleka, seler/
Wtorek
Zupa jarzynowa z zacierką 250ml
Pieczeń wieprzowa 100g, ziemniaki 150g, mizeria ze śmietaną 100g
Kompot jabłkowy 200ml
756,20kcal.
Alergeny /gluten, białko jaj, białko mleka, seler/
Środa
Zupa pomidorowa z makaronem 250ml
Kotlet mielony 100g, ziemniaki 150g, marchew duszona z groszkiem 100g, mandarynka
Napój wiśniowy 200ml
688,85kcal
Alergeny /gluten, białko jaj, seler, białko mleka, seler/
Czwartek
Zupa ryżowa z jarzynami 250ml
Makaron zapiekany z jarzynami i kurczakiem lub szynką 250g, sałata lodowa z pomidorem i papryką 100g
Woda mineralna 200ml
778,58kcal
Alergeny/ gluten, białko jaj, białko mleka, seler/
Piątek
Żurek z jajkiem 250ml
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym 250g, sałata zielona z tuńczykiem 100g
Woda mineralna 200ml
811,61 kcal
Alergeny/gluten, białko jaj, białko mleka, seler/