Jadłospis

Jadłospis  18.02 – 22.02

Poniedziałek
Zupa gulaszowa z ziemniakami 250 ml
Pierogi z serem 250g, rzodkiewka lub owoc,
Kompot owocowy 200ml
722,76 kcal
Alergeny /gluten, białko mleka, białko jaj, seler/
Wtorek
Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym 250 ml
Pulpety 100 g, ziemniaki 150g, surówka z marchewki i jabłka 100g
Kompot wiśniowy 200ml
843,40 kcal
Alergeny /gluten, białko jaj, seler/
Środa
Zupa ziemniaczana z porem 250 ml
Gulasz wieprzowy 100g, kasza jęczmienna 100g, ogórek kiszony 100g
Kompot truskawkowy lub woda mineralna 200ml
713,11,19 kcal
Alergeny / gluten, białko jaj, białko mleka, seler/
Czwartek
Zupa ogórkowa z ryżem 250 ml
Filet rybny smażony 100g ziemniaki 150g surówka z białej kapusty 100g
Woda mineralna z sokiem malinowym 200ml
895,31kcal
Alergeny/ gluten, białko jaj, białko mleka, seler/
Piątek
Zupa cebulowa z grzankami 250ml
Pierogi leniwe z masłem 250g
Sok marchwiowo- jabłkowy 200 ml lub woda mineralna
682,63 kcal
Alergeny /gluten, białko jaj, białko mleka, seler/